Suđenje Sujkoviću zbog ubistva Milanovića: "Neće me klati u mojoj kući"

Saslušano je sedam svjedoka - gostiju kafane u Beranama, gdje je ubijen Njegoš Milanović

18216 pregleda 0 komentar(a)
Sujkovića odvode iz zgrade suda, Foto: Jadranka Ćetković
Sujkovića odvode iz zgrade suda, Foto: Jadranka Ćetković

Konobar Filip Babović kazao je da mu je vlasnik ugostiteljskog objekta "Gradac" u Beranama Danilo Babović rekao da ga je ranio Davor Sujković.

To je saopštio u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Sujković odgovara zbog ubistva sugrađanina Njegoša Milanovića (40), oca petoro maloljetne djece i nanošenja lake tjelesne povrede Danilu Baboviću. Prema optužnici, Sujković je to učinio 15. decembra 2021. godine, u mjestu Budimlja.

Niko od sedam svjedoka, koji su juče saslušani nije, kako su tvrdili, vidio trenutak kada je Sujković nožem izbo Milanovića i Babovića.

Filip Babović, koji je bio u društvu sa Markom i Radovanom Praščević, ispričao je da je u kafani izbila opšta svađa nakon problema oko izbora muzike.

"Prvo je u lokalu Petar Guberinić tražio da se pusti ista pjesma. Miljan Novović je prišao šanku i izgasio muziku, nakon čega je Guberinić prišao i polomio zvučnik. Novović je tada počeo da gura Guberinića prema stolu. Nakon toga su Guberinić, Sujković i svi izašli na sporedna vrata ispred lokala", kazao je.

Objasnio je da se iz vana ubrzo vratio vlasnik kafane Danilo Babović, sa krvavom rukom, tražeći palicu.

"Nakon toga smo izašli ispred i tada sam čuo da je Novović zakukao: 'Ubiše ga, umire Njegoš, pomagajte, pomagajte'", kazao je Babović.

Da je Babović ušao u lokal po palicu potvrdili su braća Marko i Radovan Praščević, koji su, kažu, pokušali da ga zadrže.

"'Neće mene klati u mojoj kući', povikao je Babović pokušavajući da uzme palicu, dok smo ga ja i brat držali. Kada smo poslije par minuta izašli, čuli smo Novovića da je zakukao", kazao je Marko Praščević.

Njegov brat Radovan Praščević kazao je da je Babović po ulasku u kafanu povikao: "Neće me niko sjeći u mojoj kafani".

Igor Ćeranić je ispričao da je u kafani bilo dosta gostiju i da je prije nego što je ubijen, sada pokojni Njegoš donio kesu sa suvim mesom i častio sve u kafani.

"Kada je Novović isključio muziku, Petar Guberinić je uzeo zvučnik i bacio ga, nakon čega su se pogurali. Zbog tih problema ja i Tomo Labudović i ja smo odvezli Guberinića kući, da se ne bi dalje svađali", kazao je Ćeranić.

Na pitanje advokata odbrane, Ćeranić je rekao da je Sujković radi na stovarištu gdje je on šef i da ga zna kao mirnog i vrijednog momka, koji nije sklon ekscesnim situacijama.

Kada je vidio gužvu od 10 do 12 lica ispred kafane, od kojih su se četvorica gurali, Novak Đurašković, koji živi u blizini, pokupio je suprugu i djecu i otišao kod brata.

"Bio je mrak i nisam prepoznao nikog, a čuo sam kako neko nekom psuje majku i oca. Čuo sam Novovića kada je rekao: 'Ubiše Njegoša', a na pitanje ko ga ubi, neko drugi mi je odgovorio da je u pitanju Davor Sujković", kazao je Đurašković.

U optužnici piše da je Sujković više puta nožem s oštricom dužine devem centimetara udario Milanovića u predjelu grudnog koša i trbuha, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život...

Suđenje se, saslušanjem svjedoka, nastavlja 15. juna.

Bonus video: