Lažna dojava o bombi u kotorskoj školi

"Djecu smo izveli van školskog dvorišta. U međuvremenu su stigli policajci i inspektori. Nakon toga su obišli sve prostorije zgrade i utvrdlili da je dojava bila lažna", kazala je direktorica škole Smiljana Lazović

5348 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovna škola "Narodni heroj Savo Ilić" u kotorskom naselju Dobrota jutros je ponovo dobila lažnu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi, javio je Radio Kotor.

Da je riječ o lažnoj dojavi tom mediju potvrdila je direktorica Smiljane Lazović, a zbog dojave nastava je jutros bila odmah prekinuta, a učenici evakuisani i poslati kućama.

"U 09.06 sati na školsku mejl adresu stigla je dojava o podmetnutoj bombi. Odmah sam obavijestila policiju, a zajedno sa zaposlenim sam evakuisala zgradu. Djecu smo izveli van školskog dvorišta. U međuvremenu su stigli policajci i inspektori. Nakon toga su obišli sve prostorije zgrade i utvrdlili da je dojava bila lažna", kazala je između ostalog Lazović za Radio Kotor.

Više obrazovnih ustanova širom Crne Gore dojave o postavljanju eksplozivnih naprava dobilo je i 27. aprila, za koje se nakon inspekcije ispostavilo da su lažne.

Bonus video: