Milošu Medenici određeno zadržavanje do 72 sata

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru

189325 pregleda 184 komentar(a)
Privođenje Medenice u SDT, Foto: Boris Pejović
Privođenje Medenice u SDT, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.05.2022. 19:16h

Milošu Medenici, sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, određeno je zadržavanje do 72 sata.

To je za Vijesti saopštio njegov branilac advokat Stefan Jovanović.

On je pojasnio da će Medenica u tom roku biti priveden kod sudije za istragu.

Medenicu je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Advokat Jovanović istakao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, naglasivši da se Medenica predao nadležnim organima.

"S obzirom da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik iznio odbranu i da mu je određena zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na predlog za određivanje pritvora", rekao je on.

Jovanović je rekao da je Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Dodao je da Medenica u prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim državnim organima jer se liječio na klinici za liječenje bolesti zavisnosti.

"Kada je završen proces liječenja odlučio je da se stavi na raspolaganje nadležnim državnim organima... Kupio je avionsku kartu, sjeo u avion i došao", rekao je advokat.

Medenica je uhapšen nakon što je avionom iz Beograda u 10:35 sati sletio na aerodrom u Golubovcima.

Nakon hapšenja na aerodromu, sproveden je u Specijalno policijsko odjeljenje (SPO).

Privođenje Medenice u SPO
Privođenje Medenice u SPOfoto: Boris Pejović

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne potjernice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Po podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gdje se liječio od bolesti zavisnosti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Bonus video: