Kovačeviću će suditi u odsustvu

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Kovačevića i ostalih okrivljenih u tom predmetu, da su koristeći položaje u državnim organima prisvajali vrijedne parcele na pjeni od mora

5284 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Viši sud u Podgorici donio je rješenje da se bivšem direktoru Uprave za nekretnine Draganu Kovačeviću sudi u odsustvu, jer je nedostupan pravosudnim organima.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Kovačevića i ostalih okrivljenih u tom predmetu, da su koristeći položaje u državnim organima prisvajali vrijedne parcele “na pjeni od mora”.

Pripadnici te kriminalne organizacije, kako piše u aktu SDT-a, terete se za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Osim Kovačevića, koji se nalazi u bjekstvu, na optužnici za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni morskog dobra su i Ana Lakićević Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija “Geo&Arh”.

Sumnja se da je Kovačević, tvrde iz tužilaštva, preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti.

Vrijednost vile koju je Kovačević želio da prisvoji u potpunosti, sa zemljištem, u zoni morskog dobra, procijenjena je na 690.000 eura.

Bonus video: