Bijelo Polje: Zaplijenjeni marihuana i kokain, podnijete po tri krivične i prekršajne prijave

Iz UP su naveli da je policija uhapsila S.T. (21) iz Bijelog Polja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

5954 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković

Policija je u Bijelom Polju u tri odvojene akcije zaplijenila 21 pvc pakovanje marihuane i manju količinu kokaina, a zbog zloupotrebe narkotika policija podnijela tri krivične i tri prekršajne prijave, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da je policija uhapsila S.T. (21) iz Bijelog Polja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Njega je policija 3. juna kontrolisala u jednom ugostiteljskom objektu, kojom prilikom su pronađena tri pvc pakovanja sa sadržajem marihuane. Po nalogu sudije za istragu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni. Pretresom je pronađeno još 17 pvc pakovanja sa sadržajem marihuane. On je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da je krivična prijava podnijeta protiv A.B. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Sumnja se da je A.B. od 5. juna do 24. juna 2021. godine u više navrata davao na uživanje opojnu drogu marihuanu maloljetnoj osobi", kazali su iz UP.

U saopštenju se dodaje da je zbog sumnje da je počinio krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga policija traga za A.Ć. (31) iz Berana za koga se sumnja da je prodao marihuanu D.D. i S.M.

"Naime, službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su kontrolom vozila kojim je upravljao D.D., a u kojem se kao suvozač nalazio S.M., pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem marihuane težine oko 20 grama. Protiv ovih lica je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", piše u saopštenju UP.

Iz UP su naveli da je policija, takođe, podnijela prekršajnu prijavu i protiv M.J. (33) iz Bijelog Polja zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

"Njega je policija kontrolisala u saobraćaju, a izvršenim pregledom lica pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: