Viši sud u Beogradu: Produžen pritvor Darku Šariću i još trojici okrivljenih

Odliuku o produženju pritvora donio je sudija za prethodni postupak tog suda, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju

11386 pregleda 1 komentar(a)
Šarić, Foto: Printscreen YouTube
Šarić, Foto: Printscreen YouTube

Viši sud u Beogradu je danas produžio pritvor za 30 dana Darku Šariću i još trojici okrivljenih za više krivičnih djela, saopštio je taj sud.

Odliuku o produženju pritvora donio je sudija za prethodni postupak tog suda, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Šariću i U.R je produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi uticali na svjedoke, kao i da ne bi ubrzo ponovili krivično djelo.

Advokatu D. L. je produžen pritvor da ne bi uticao na svjedoke, sakrio, uništio ili izmijenio dokaze i da ne bi ubrzo ponovio krivično djelo a D.M.da ne bi ubrzo ponovio krivično djelo.

U saopštenju je navedeno da okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe krivičnom vanpretresnom vijeću u roku od tri dana od prijema rješenja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je 14. aprila saopštilo da je u međunarodnoj akciji uhapšen Šarić, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Mediji su potom objavili da je među uhapšenima i advokat Dejan Lazarević, a nadležni da se svi uhapšeni terete za više krivičnih djela.

Bonus video: