Budva: Nikšićanin prijavio maloljetnike da su htjeli da zapale zastavu Crne Gore, policija ih privela

Kako je "Vijestima" rečeno maloljetnici su tvrdili da im nije bila namjera da zapale zastavu već da naprave šalu za druga i proslijede mu fotografiju

17661 pregleda 10 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović

Budvanska policija privela je dva maloljetnika nakon što je Nikšićanin prijavio da su prije dva dana namjeravli da ispred kontejnera u naselju Rozino u Budvi zapale državni zastavu Crne Gore.

Kako je "Vijestima" potvrđeno u budvanskoj policiji dežurnoj službi Centra bezbjednosti (CB) Budva 10. juna je Nikšićanin prijavio da je oko 13 časova fizički i verbalno napadnut od dva mlađa muškarca nakon njegovog sprečavanja da zapale zastavu.

Na lice mjesta je upućena interventna jedinica, ali nikoga nijesu zatekli.

Tri sata kasnije policiji je ponovo po istom osnovu stigla prijava i policajci ponovo odlaze na lice mjesta i tada privode dva maloljetnika.

Policijski inspektori su uzeli izjave od svih aktera događaja.

Kako je "Vijestima" rečeno maloljetnici su tvrdili da im nije bila namjera da zapale zastavu već da naprave šalu za druga i proslijede mu fotografiju.

O događaju su upoznate državna tužiteljka iz Kotora, kao i državna tužiteljka za maloljetnike, koje su se, kako je rečeno, izjasnile da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, s obzirom da u radnjama maloljetnika nije dokazana namjera i da nije nastupila posljedica, odnosno da nije došlo do fizičkog oštećenja državne zastave.

Protiv maljetnika, Nikšićanin nije podnio prijavu za fizički i verbalni napad, tako da im je izrečena mjera upozorenja na ponašanje.

Bonus video: