Jelić: Sujković me bockao nožem dok je nabadao suvo meso

”Davor je nož izvadio iz lijevog džepa gornjeg dijela radnog odijela i ja sam ga upozoravao da skloni nož. Ti ubodi nisu bili jaki, znao sam da se moj drug šali”, kazao je Jelić

7292 pregleda 3 komentar(a)
Sujkovića juče privode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Sujkovića juče privode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Beranac Milutin Jelić kazao je da ga je, dok su sjedjeli za istim stolom u kafani “Gradac”, njegov drug Davor Sujković bockao sječivom noža dugim 10 centimetara po nozi, dok je povremeno nabadao suvo meso koje je donio, sada pokojni, Njegoš Milanović (40) da počasti cijelu kafanu.

To je juče saopštio u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Sujković odgovara zbog ubistva Milanovića (40), oca petoro maloljetne djece i nanošenja lake tjelesne povrede Danilu Baboviću.

Prema optužnici, Sujković je to učinio 15. decembra 2021. godine, u mjestu Budimlja.

”Davor je nož izvadio iz lijevog džepa gornjeg dijela radnog odijela i ja sam ga upozoravao da skloni nož. Ti ubodi nisu bili jaki, znao sam da se moj drug šali”, kazao je Jelić.

Istakao je da je Sujković dobar, ali da se mijenja kada popije.

”Dok ne popije, on je fin, miran, na ranu da ga priviješ. Kada popije, mijenja ličnost, postaje agresivan, počinje da provocira, udara onog s kim je”, kazao je Jelić.

Kao i ostali svjedoci, Jelić je ispričao da je u kafani bilo mirno i veselo, a da je svađa zametnuta prepucavanjem, kada je Petar Guberinić polomio zvučnik, nakon što je Miljan Novović izgasio muziku.

”Sujković i Mustafa Ramusović su htjeli da napadnu Petra Guberinića, nakon čega je Babović izbacio Guberinića napolje i rekao mu da više ne dolazi jer stalno napravi neki problem”, kazao je Jelić.

Nakon što se svađa nastavila ispred kafane, Jelić tvrdi da nije vidio trenutak kada je neko nožem ubo Njegoša, koji je bio malo dalje od kafane.

”Novović i Sujković su s nekim trećim licem bili gore, kada sam vidio Njegoša kako dolazi iz njihovog pravca i i kada se obratio bratu Marku: ‘Ajmo Maro, idemo kući’”.

Njegoš je, tvrdi, potom sjeo u vozilo, gdje mu je pozlilo, a ubrzo se čula kuknjava.

Goran Vukićević, koji je radio preko puta, rekao je da je čuo Njegoša kako govori: “Nije moj Marko p.z..”, a potom kako mu prilazi Marko i pita ga ko ga je dirao, ali kaže da nije čuo odgovor, niti prepoznao osobe koje su napravile gužvu ispred kafane.

Niko od osam svjedoka, međutim, nije vidio trenutak povređivanja Milanovića, ali su vidjeli da je s bratom Markom mirio i razvađao.

Almir Muratović, koji je bio u društvu Njegoša, svađu Novovića i Guberinića nije čuo, samo je, po izlasku iz toaleta, vidio polomljen zvučnik i tada su počele svađe i guranje.

”U tom trenutku, kada sam izašao iz toaleta, Sujković i Njegoš Milanović više nisu bili u kafani”, kazao je Muratović, dodajući da je, kako je čuo, Davor vrtio nožem po kafani...

Petar Guberinić je rekao da je zvučnik polomio iz revolta, kada je Novović kazao da “pijanice više ne mogu da naručuju pjesme”.

Miljan Novović je istakao da je samo želio da smanji muziku jer je preglasna i da je bio pijan, nakon čega ga je Guberinić “okresao rukom po vratu”, dodajući da je Sujkovića gurao da ide kući, “da ne pravi karambol”, ali da nije imao pojma da je on prije toga nožem napao Njegoša, jer to ne bi činio.

Ispričao je da je vidio Babovića da uzima palicu, kad ga je, navodno posjekao Sujković, a nakon pitanja optuženog, prisjetio se da je Babović kretao za palicu i ranije, zbog Guberinića.

Ispričao je da je prije kobnog događaja sa Sujkovićem sjedio kod Njegoša, ispred klanice, gdje su pili pivo.

Na insistiranje predstavnice oštećene porodice, sestre pokojnog Njegoša, Milice, Ramusović je juče pojasnio da je, dok su sjedjeli, Njegoš rekao supruzi da donese meze, te da im je prilazio i njegov brat Milutin.

Ramusović je potom rekao da ne zna da li je i Sujković pio pivo, ali da njih dvojica jesu.

Sujković je ranije kazao da nikada ranije nije sjedio s Njegošem.

Stražar Srećko Čukić kazao je da se Sujković na posao vratio krvavog nosa i da mu je rekao ga je neko udario, ali da nije rekao ko.

Suđenje se nastavlja 15. jula.

Bonus video: