Više državno tužilaštvo Podgorica

Nema osnova za krivično gonjenje bilo koga zbog smrti Elezovića

"Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, ovo tužilaštvo je našlo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti"

33733 pregleda 28 komentar(a)
Elezović, Foto: Jelena Jovanović
Elezović, Foto: Jelena Jovanović

Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti zbog smrti policajca Rudolfa Elezovića.

To se navodi u saopštenju Višeg državnog tužilaštva Podgorica.

"U predmetu formiranom povodom pronalaska beživotnog tijela R.E. u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju, dana 08.06.2021. godine, nakon što su tokom izviđaja preduzete sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja, te od nadležnih pravosudnih organa Albanije dostavljena dokumentacija formirana povodom nestanka lica R.E. nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, ovo tužilaštvo je našlo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju VDT.

Elezović je nestao 27. maja prošle godine. Dvanaest dana kasnije pronađeno je njegovo beživotno tijelo.

Nestanak bivšeg šefa ulcinjske policije prijavila je njegova supruga, a 8. juna u rijeci Bojani, na teritoriji opštine Ulcinj pronađeno je njegovo beživotno tijelo.

Tada je rečeno da je beživotno tijelo pronađeno nekoliko stotina metara od Šaskog kanala, u mjestu Sveti Đorđe.

Pokojni Elezović je skoro šest godina bio na čelu ulcinjske policije - sve do 2014. godine, kada ga je zamijenio Sead Đozović.

Prethodno je, takođe, nekoliko godina obavljao poslove na rukovodećim mjestima u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, a kasnije je bio i na odgovornim funkcijama u Sektoru granične policije.