Bugarski državljani uhapšeni u Ulcinju: ”Pandorom” otključavali auta, pa krali?

Prema saznanjima "Vijesti", inspektori su kod Bugara pronašli određenu količinu novca

47850 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Autoexpress.co.uk
Ilustracija, Foto: Autoexpress.co.uk

Državljanima Bugarske Kyurchiyski Georgi Hristovu (46) i Stoyanov Asen Ivanovu (55) određen je tužilački pritvor zbog sumnje da su izvršili produženo krivično djelo - teška krađa u saizvršilaštvu, saznaju “Vijesti”.

Sedamdesetdvočasovno zadržavanje, koje ističe danas u 15 časova, Bugarima je odredio osnovni tužilac Faruk Resulbegović.

U krivičnoj prijavi koju je policija dostavila ulcinjskom tužilaštvu, stoji da su Hristov, Ivanov i njihov prijatelj I. S. 25. juna u večernjim satima upotrebom specijalnog daljinskog uređaja za otključavanje “pandora”, iz automobila “golf IV”, vlasništvo Ulcinjanina L. T. ukrali njegovih 220 eura i još 240 eura i kutiju sa zlatnim nakitom u vrijednosti od 1.200 eura, u vlasništvu A. T.

Nakon toga, piše, pobjegli su u nepoznatom pravcu.

Dan kasnije, kako se navodi, ujutru 26. juna, na isti način, na plaži Saranda, otključali su auto marke “subaru”. Objašnjava se da nakon premetačine, nijesu pronašli ništa vrijedno.

”Prije nego što su se udaljili, Hristov je “pandorom” uredno zaključao automobil.

Uhapšeni su, prema informacijama “Vijesti”, istog dana oko 15 sati na Velikoj plaži, kada su pokušavali da otvore i opljačkaju još jedan automobil.

Prema istim saznanjima, inspektori su kod Bugara pronašli određenu količinu novca.

Sagovornik “Vijesti” iz istrage kazao je da je treći osumnjičeni - Stojanovski, priznao djelo i detaljno opisao provale specijalizovanim uređajem.

”S obzirom na tu okolnost a imajuću u vidu da su u pitanju strani državljani te da u Crnoj Gori nemaju ni boravište ni prebivalište, postoji realna opasnost od bjekstva. Zato je bilo potrebno zadržavanje, baš kao što postoji osnovana sumnja da su počinili djelo koje im se stavlja na teret”, kazao je on.

Bonus video: