Uhapšen Obradović, doktorki prijetio pištoljem

"Oko 14 sati 27. juna, u holu Instituta za javno zdravlje u Podgorici, nakon kraćeg razgovora sa oštećenom S.Đ, osumnjičeni J.O. (63) izvadio je pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm koji joj je prislonio na stomak", navodi se u saopštenju Uprave policije

25146 pregleda 13 komentar(a)
Đuranović, Foto: Luka Zeković
Đuranović, Foto: Luka Zeković

Podgorička policija uhapsila je Jovicu Obradovića koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti. Njega je doktorka Sandra Đuranović, kako su Vijesti ranije pisale, prijavila da joj je na radnom mjestu u Institutu za javno zdravlje, prislonio pištolj na stomak i zaprijetio "da mu ne dira predsjednika države Mila Đukanovića".

Njih dvoje su kolege u Institutu za javno zdravlje.

"Oko 14 sati 27. juna, u holu Instituta za javno zdravlje u Podgorici, nakon kraćeg razgovora sa oštećenom S.Đ, osumnjičeni J.O. (63) izvadio je pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm koji joj je prislonio na stomak. J.O. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje u saopštenju policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi J.O. i tom prilikom pronašla pištolj marke Zastava M-70 kalibra 7,65 mm sa oružnim listom i sedam komada municije, pištolj CZ 99 kalibra 9 mm sa oružnim listom i 11 komada municije, lovačku pušku sa oružnim listom, kao i pištolj Zastava M-70 kalibra 7,65 mm bez oružnog lista i tri komada municije.

"Uz krivičnu prijavu priveden je na dalju nadležnost tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji mu je donio rješenje o zadržavanju", navodi se u saopštenju.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopšteno je da je formiran krivični predmet protiv osumnjičenog J.O. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti, izvršenog 27. juna 2022. godine, na štetu S.Đ, direktorice IJZCG.

"Nakon saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje do 72 sata od trenutka lišenja slobode", navode iz ODT.

Bonus video: