Apelacioni sud odbio žalbe: Jovanić i grupa ostaju u pritvoru

Predsjednik Privrednog suda u dva mandata Blažo Jovanić - uhapšen je 9. maja ove godine

6196 pregleda 1 komentar(a)
Jovanić, Foto: Boris Pejović
Jovanić, Foto: Boris Pejović

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Blaža Jovanića, Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Pavića Globarevića, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića i Darka Perovića, izjavljene protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora Kvs.br.249/22 od 8.6.2022.godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Povezani članci

09. Jun 2022.

Produžen pritvor Jovaniću još dva mjeseca

Ovu odluku je vijeće Apelacionog suda, donijelo na sjednici održanoj 29. juna.

"Prvostepenim rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca okrivljenima Blažu Jovaniću, Saši Zejaku, Snežani Jović, Sanji Lješković, Paviću Globareviću, Ranku Radinoviću, Sretenu Mrvaljeviću i Darku Peroviću, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a KZ CG i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 KZ CG, koja su im stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage SDT Crne Gore i određeno da pritvor po tom rješenju može trajati do 09.08.2022. godine", piše na sajtu Apelacionog suda.

Predsjednik Privrednog suda u dva mandata Blažo Jovanić - uhapšen je 9. maja ove godine i nalazi se u spuškom pritvoru, a pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) su i stečajni upravnici Saša Zejak, Snežana Jović, Sanja Lješković, Ranko Radinović, Sreten Mrvaljević. Naredba za sprovođenje istrage pokrenuta je i protiv Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Vladana Nikolića, Danijele Laković i pravnih lica “Titan security”, “Securitas Montenegro”, “Top force system” i “Ogimar MNE”, zbog sumnje da su u 10 stečajnih predmeta sa Jovanićem i osumnjičenim stečajnim upravnicima, nezakonito postupali.

Bonus video: