suđenje optuženima za ubistvo na cetinju

Okrivljeni ponovili da nemaju veze sa ubistvom Đuričkovića

Milošević je optužen da je izvršilac ubistva, dok su Mašanović i Vujačić optuženi da su zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka

5383 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Zbog promjene krivičnog vijeća, u Višem sudu u Podgorici danas je počelo iz početka suđenje optuženima za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, početkom oktobra 2016. godine.

Prema navodima optužnice, Mario Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016, između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Okrivljeni su ostali kod ranije datih odbrana da nemaju veze sa ovim krivičnim djelom ubistva.

Advokati odbrane nisu dali saglasnost da se u novom postupku čitaju iskazi svjedoka koji sup red prethodnim vijećem saslušani u sudu. Na narednom glavnom pretresu trećeg, 10 i 17. oktobra je planirano da se ponovo saslušaju svi svjedoci.

Okrivljeni Milošević je ponovio da nije kriv.

“Ostajem pri ranijoj odbrani. Nemam apsolutno nikakve veze sa ovim djelom. Na pogrešnom sam suđenju. Žao mi je što se ovo desilo, ali ja ni na koji način nema veze s tim”, izjavio je Milošević. I okrivljeni Vujačić je ostao pri ranojoj odbrani i naveo da nije kriv, kao i Mašanović.

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića. Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni za iznos od 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dalje se navodi da su 10. oktobra na Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba" krenuli ka vozilu Đuričkovića iz suprotnog smjera, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo. U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana.