UP: Uhapšen Budvanin kojeg je Mrvaljević prijavio za ugrožavanje bezbjednosti

"U toku je ponovna procedura oko izrade procjene stepena ugroženosti Danila Mrvaljevića"

22258 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije (UP) saopštila je da je uhapšena osoba koju je vršilac dužnosti (v.d.) direktora Državnog arhiva Crne Gore Danilo Mrvaljević prijavio za ugrožavanje bezbjednosti.

U saopštenju se navodi da se radi o G.M. (37) iz Budve.

Mrvaljević je juče saopštio da je 28. juna napadnut ispred kuće, te da je napadač udario njegovu majku i da se pozivao na ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su 28. juna nakon saznanja i prikupljenih obavještenja od Danila Mrvaljevića u Centru bezbjednosti Podgorica, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i u kratkom roku locirali i lišili slobode G.M. (37) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, te je G.M. lišen slobode 29. juna u Budvi, nakon čega je sproveden u Odjeljenje bezbjednosti Cetinje", ističe se u saopštenju UP.

U saopštenju se dodaje da mu je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje, a da je potom sudija za istragu G.M. odredio pritvor i on je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

"U toku je ponovna procedura oko izrade procjene stepena ugroženosti Danila Mrvaljevića, a Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava policije je i u ovom slučaju postupila profesionalno i zakonito", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: