"oštetio budžet za 73.342 eura"

Krivična prijava protiv Vasiljevića: Osumnjičen za zloupotrebu položaja i prouzrokovanje lažnog stečaja

"Policija je došla do sumnje da je I.V. u namjeri da to privredno društvo izbjegne plaćanje obaveza, prikrio i uništio poslovne knjige koje je subjekat poslovanja bio obavezan da vodi po zakonu, tako da se iz njih ne mogu sagledati poslovni rezultati i stanje sredstava i obaveza"

4244 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela je krivičnu prijavu protiv Ivana Vasiljevića, izvršnog direktora privrednog društva "Mamba – Compani", zbog sumnje, kako se navodi u saopštenju Uprave policije, da je izvršio krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Policija je došla do sumnje da je I.V. (51) nevedena krivična djela počinio kao izvršni direktor privrednog društva 'Mamba – Compani' d.o.o, na način što je u namjeri da to privredno društvo izbjegne plaćanje obaveza, prikrio i uništio poslovne knjige koje je subjekat poslovanja bio obavezan da vodi po zakonu, tako da se iz njih ne mogu sagledati poslovni rezultati i stanje sredstava i obaveza", piše u saopštonjeu uprave policije.

Kako dodaju "osumnjičeni je potom sačinio lažnu izjavu koju je iskoristio kako bi pokrenuo i otvorio stečajni postupak za navedeno privredno društvo suprotno zakonskim propisima".

"I.V. je zloupotrijebio svoj položaj i u periodu od 2018. godine do 2020. godine, sa računa privrednog društva izvršio je podizanje gotovine za čije pravdanje nije dostavio odgovarajuću dokumentaciju, a što je u knjigovodstvenoj evidenciji evidentirano kao nedokumentovane troškove", kažu iz Uprave policije.

Kako su naveli I.V. je izvršenjem ovih krivičnih djela budžetu Crne Gore pričinio materijalnu štetu u iznosu od 73.342 eura.