Krivokapić dao iskaz zbog dešavanja na dan ustoličenja Joanikija: "Krivi gone žrtve"

"Pozivam ministra unutrašnjih poslova i direktora Policije, da napokon sprovedu unutrašnju istragu i da kazne one koji su zloupotrijebili silu", rekao je Krivokapić

8919 pregleda 16 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Mediabiro
Krivokapić, Foto: Mediabiro

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić danas je kao okrivljeni, dao iskaz u Sudu za prekršaje na Cetinju zbog dešavanja 5. septembra 2021. godine, prenosi agencija Mediabiro.

Ta agencija navodi da se "Krivokapić našao na spisku okrivljenih, koji su 5. septembra prošle godine mirno protestovali protiv ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju".

Navodi se da je na Krivokapića tada bačena šok bomba od čega je zadobio lakše povrede.

"Ovo je dio nečega što se zove viktimizacija žrtve – krivi gone žrtve, i svih onih koji su 5. septembra bili u odbrani građanskih prava Crne Gore. Upravo ovim postupkom želim da pokažem kako funkcioniše ukupan državni sistem Crne Gore. Policija za sada, umjesto da istražuje one koji su prekoračili svoja ovlašćenja, i bili prijavljeni zbog istih, ona njih pretvara u tužioce, uskraćujući osnovno pravo na miran protest" kazao je on.

Imajući u vidu njegovo iskustvo i državno trajanje, dodao je da je imao obavezu da ostane u postupku zbog svih ljudi koji su prave žrtve.

On navodi da želi proces održati živim, jer on ima, kako je kazao, imunitet koji ga štiti.

"Pozivam ministra unutrašnjih poslova i direktora Policije, da napokon sprovedu unutrašnju istragu i da kazne one koji su zloupotrijebili silu", rekao je Krivokapić.

On je kazao da je u Crnoj Gori, za razliku od SAD (Sjedinjene Američke Države) gdje je četiri sata trajao napad na Kongres i suzavac ispaljivan 20 minuta, na Cetinju pet sati korišćen suzavac bez jasnog povoda.

"Molitovljev koktel koji je bio razlog za započinjanje bacanja suzavca, zapravo je bačen par sati kasnije što su pokazali i snimci. Pozivam policiju da na tom primjeru zloupotrebe i prekoračenja ovlašćenja, najviše bačenog suzavca u poznatom dijelu evropskog prostora istraže, kazne počinioce, i na taj način nam vrate vjeru u policiju i državu Crnu Goru", poručio je Krivokapić.

Dodao je da ostaje u postupku da bi mu dao značaj koji zaslužuje.

Bonus video: