Vojvodić: Rakočević da što hitnije, pa i bez osnovane sumnje, o svojim saznanjima obavijesti SDT

"UIKS se godinama suočava sa teškim izazovima i naporima svih zaposlenih, koji su se nekada sa većim, a nekada sa manjim uspjehom rješavali"

7446 pregleda 2 komentar(a)
UIKS, Foto: Luka Zeković
UIKS, Foto: Luka Zeković

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Rade Vojvodić pozvao je predsjednika Sindikata Uprave i pravosuđa Nenada Rakočevića da što hitnije, pa čak i bez osnovane sumnje, o svojim saznanjima obavijesti Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

"Da ne bi nepotrebno zabavljali čitaoce štampanih medija u Crnoj Gori".

Vojvodić se oglasio nakon javnog pisma koje je Rakočević uputio premijeru Dritanu Abazoviću, a u kom je najavio podnošenje krivične prijave.

"Kao predsjednik Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore, veoma emotivno, nadam se, iznijeli ste niz oštrih i po meni neutemeljenih stavova. Da ne bi nepotrebno zabavljali čitaoce štampanih medija u Crnoj Gori, molim Vas da što hitnije, pa čak i bez osnovane sumnje, dovoljno bi bio i njen osnov, o svim svojim saznanjima obavijestite Specijalno državno tužilaštvo. To sam vam, nadam se da ste me čuli i razumjeli, u našem poslednjem razgovoru i saopštio", napisao je Vojvodić.

On dodaje da mu Rakočevićevo saopštenje liči na politički pamflet, ali da "radi čitalaca i ljudi" koje je predsjednik Sindikata Uprave i pravosuđa pomenuo, mora da kaže da u UIKS-u nikad nije vladala anarhija i bezakonje.

"Niti određeni 'nivo' organizovanog kriminala".

"To su baš krupne i zlonamjerne optužbe. UIKS se godinama suočava sa teškim izazovima i naporima svih zaposlenih, koji su se nekada sa većim, a nekada sa manjim uspjehom rješavali.Treba prema svakom, pa i našem radu biti kritičan, što nije slučaj u Vašem obraćanju. Vaše obraćanje je primjer neprimjerenog kvalifikovanja pojedinaca i rada jedne ustanove, u kojoj ste, da Vam vjerujem i sami radili. Od kuda tolika gorčina kod Vas?", pitao je Vojvodić Rakočevića.

Direktor UIKS-a poručio je Rakočeviću da problem sa radom te ustanove sigurno neće riješiti "na ovaj način".

"U UIKS-u se, budite sigurni, danas, a ni juče, za novac ne može 'sve završiti'. Nadalje, zaposleni iz različitih službi, nisu 'ogrezli' u krimnalu i korupciji.Pišući ovo, na kraju sam se zapitao otkud Vama ovoliki stepen samopouzdanja da toliko loših riječi i kvalifikacija stavite na papir. Iznenađujuće, ali eto i to čovjek u svom životu da doživi. Sa nestrpljenjem čekam da hrabro, i konačno, podnesete krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu, te da svoje navode potkrijepite makar osnovom, kao najnižim stepenom sumnje", napisao je Vojvodić.

Bonus video: