Kovačević saopštio da mu prijete da ća ga "odrobijati" i da je "gotov"

Kovačević je poručio da "neko ne može da podnese činjenicu da je na mjestu predsjednika Opštine neko ko je Srbin"

41156 pregleda 70 komentar(a)
Kovačević, Foto: Opština Nikšić
Kovačević, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević saopštio je da su mu juče, nakon nereda koji su se dogodili u Nikšiću, kada su se sukobile policija i grupa građana, sa nekoliko profila na društvenim mrežama upućene prijetnje.

On je poručio da mu je sa jednog profila poručeno da će ga "odrobijati", a sa drugog da je "gotov".

"Postaje potpuno jasno zašto je u srijedu došla grupa ljudi sa planom da napadne policiju i izazove incidente. Postaje potpuno jasno šta je bila meta onih koji su preko mjesec dana najavljivali ovaj skup i koji su učinili sve da do mirnog koncerta koji bi okupio porodične ljude na našem trgu, nezavisno od političkih i drugih razlika da zajedno proslavimo praznik, ne dođe", napisao je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.

Kako je istakao, "neko ne može da podnese činjenicu da je na mjestu predsjednika Opštine neko ko je Srbin".

"Čitav ovaj incident i događaj im je trebao da bi koncentrisali ekstremiste i kriminalce da ugroze moju ličnu bezbjednost ne bi li tako pokušali da unesu dodatni nemir u ovo društvo i ne bi li nas pokolebali na putu normalizacije odnosa i stanja u Crnoj Gori. Možete, gospodo, odrobijati i ubiti Marka Kovačevića ali ne možete ubiti ideju i ne možete ubiti istinsku Crnu Goru koja je protiv ovakvih koji prijete na ovaj način kao gospodin sa slike ustala 13. jula 1941. godine", poručio je Kovačević.

Policija je u Nikšiću juče upotrijebila suzavac kako bi spriječila sukob dvije grupe građana, koje su se okupile da obilježe 13. jul, Dan državnosti.

"Vijestima" je rečeno da su uhapšene dvije osobe.

U jednom trenutku u centru grada došlo je i do sukoba policije i građana.

Građani su bacali flaše, stolice...a policija je upotrijebila suzavac i biber sprej, javio je reporter "Vijesti".

Uprava policije je sinoć saopštila da je jedan njen službenik zadobio teže tjelesne povrede, a da je više njih povrijeđeno tokom incidenta u Nikšiću.

Bonus video: