Koprivica u spuškoj ćeliji

Koprivica je pobjegao nakon ranjavanja Radulovića, a kolegama iz Centra bezbjednosti Nikšić predao se 21. jula

22868 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada Istražnog zatvora, Foto: Boris Pejović
Zgrada Istražnog zatvora, Foto: Boris Pejović

Policajcu Nemanji Koprivici poslije saslušanja u podgoričkom Višem sudu određen je pritvor do 30 dana, nakon čega je odveden u Istražni zatvor u Spužu zbog sumnje da je 13. jula na nikšićkom Trgu Šaka Petrovića ranio Željka Radulovića.

Koprivica je pobjegao nakon ranjavanja Nikšićanina, a kolegama iz Centra bezbjednosti Nikšić predao se 21. jula.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici juče je saopšteno da je Koprivica identifikovan nakon preduzetih intenzivnih aktivnosti tog tužilaštva i Uprave policije.

Pojasnili su i da ga teret za teško ubistvo u pokušaju, izvršeno na štetu više lica Radulovića, M. N. i B. A. i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

”Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici 22. 07. 2022. godine podnijeta je krivična prijava protiv službenika policije N. K. koji je u ovom tužilaštvu saslušan i od strane tužioca donijeto mu je rješenje o zadržavanju, nakon čega će se preduzeti i druge mjere i radnje propisane zakonom”, saopštili su juče iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

U zgradu tog tužilaštva Koprivica je priveden oko 8.30 sati, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 72 sata. Par sati kasnije, nešto oko 13 sati, priveden je sudiji za istragu podgoričkog Višeg suda, koji mu je odredio pritvor.

Nemanja Koprivica sin je dugogodišnjeg policijskog funkcionera Duška Koprivice.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva Duško i njegov drugi sin Strahinja Koprivica nalazili su se na spisku za odstrel višečlane kriminalne grupe, čiji je jedan od osnivača Željkov otac, Ranko Radulović.

Starijeg Radulovića sumnjiče da je klan koji je planirao te likvidacija formirao sa jednim od šefova škaljarskog klana i organizatorom skadarske kriminalne grupe - Igorom Vukotićem i Erogenom Brajovićem.

Lisice i za ljekare

Iz Uprave policije juče su saopštili da je njihov kolega dok se krio nakon pokušaja ubistva, dobio potvrdu da je privremeno spriječen za rad, koju mu je, kako tvrde, izdala ljekarka Lidija Ognjenović.

Nju sumnjiče da je počinila krivično djelo falsifikovanje isprave, a zdravstvenog radnika Ranka Mijuškovića da je podstrekao da to učini.

”Sumnja se da je L. O. kao službeno lice - doktorica, 18. jula, dok se nalazila na svom radnom mjestu u Domu zdravlja u Nikšiću, na usmeni zahtjev kolege R. M. zaposlenog u Opštoj bolnici Nikšić, sačinila, ovjerila i izdala službene isprave sa neistinitom sadržinom, odnosno otvorila bolovanje, izdala doznake, uput i spisak terapije na ime jednog lica, a sve po usmenom kazivanju R. M., a bez fizičkog pisustva i pregleda pomenutog lica”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ognjenović i Mijušković su po nalogu tužioca uhapšeni i privedeni uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

Bonus video: