POZVALI NAVIJAČE DA DOĐU RANIJE NA STADION

Pojačane aktivnosti policije povodom utakmice Budućnost – Brejdablik, navijači će biti testirani na alkohol

"Ugostiteljski objekti u neposrednoj blizini stadiona će biti, iz preventivnih razloga, zatvoreni od 14 časova"

11022 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je da će snimati međunarodnu fudbalsku utakmicu I kola klasifikacija Lige konferencija koja će se odigrati u četvrtak između Budućnosti i Brejdablika.

"Shodno članu 93 Zakona o unutrašnjim poslovima policijski službenici će snimati međunarodnu fudbalsku utakmicu između FK „Budućnost" iz Podgorice i FK „Brejdablik" iz Islanda, koja će se odigrati 28. jula 2022. godine (četvrtak) sa početkom u 20.30 časova, na gradskom stadionu „Pod Goricom“ u Podgorici. Snimanje će se vršiti navedenog datuma u vremenskom periodu od 19.30 do 23.00 časova, a po potrebi snimanje može biti i produženo", navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da će u cilju preventivnog djelovanja policija obaviti pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti, a između ostalog biće sprovođeno alkotestiranje navijača prilikom ulaska na gradski stadion u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

"Apelujemo na navijače da dođu na stadion ranije, kako bi se izbjegle eventuale gužve na ulazima. Stadion će biti otvoren za navijače od 18.30 časova. Takođe, ugostiteljski objekti u neposrednoj blizini stadiona će biti, iz preventivnih razloga, zatvoreni od 14 časova", zaključuje se u saopštenju policije