Banja Luka: Uhapšen Dejan Rovčanin, osumnjičen za šverc kokaina na brodu "Jadran"

Uhapšeni će biti predat Sudu Bosne i Hercegovine

37798 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.07.2022. 15:29h

Banjalučka policija uhapsila je u petak, 29. jula, Dejana Rovčanina, crnogorskog državljanina za kojim je raspisana INTERPOL-ova potjernica.

Rovčanin je označen kao vođa kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom droge, uključujući i slučaj šverca oko 60 kilograma kokaina na školskom brodu "Jadran".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta (MUP) Republika Srpska saopšteno je da je za Rovčaninom raspisana međunarodna INTERPOL-ova potjernica zbog stvaranja kriminalne organizacije, proizvodnje i trgovine drogom te nezakonitog držanja oružja.

Uhapšeni će biti predat Sudu Bosne i Hercegovine.

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su jutros u Banja Luci, policajci MUP-a Republike Srpske uhapsili D.R. (44), crnogorskog državljanina koji se na međunarodnom planu potražuje od strane NCB INTERPOL-a Podgorica.

U saopštenju se dodaje da se on od strane crnogorskih nadležnih organa radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog počinjenih krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Prilikom lišenja slobode, kod D.R. su pronađena falsifikovana dokumenta na druge lične podatke koje je lice koristilo tokom svog skrivanja. Prema podacima dobijenim od strane NCB INTERPOL-a Sarajevo, o lišenju slobode traženog lica obaviješten je sudija Suda Bosne i Hercegovine, kojem će se lice biti privedeno na dalje odlučivanje u vezi sa međunarodnom potjernicom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: