U toku suđenje za ugrožavanje bezbjednosti psihijatrice barskog Doma zdravlja

Doktorka Branka Purlija je ranije potvrdila je da su joj braća Miloš (koji je promijenio ime u Aleksandar) i Milan Perišić prijetili, naočigled brojnih građana

8611 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U osnovnom sudu u Baru u toku je suđenje za ugrožavanje sigurnosti psihijatrice Doma zdravlja u toj opštini Branki Purliji.

"Obavještavamo Vas da je u ODT Bar formiran predmet protiv A.P. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Dana 28.06.2022.godine podnijet je optužni predlog Osnovnom sudu u Baru, kao i predlog za određivanje pritvora, koji je sud prihvatio i ovom licu odredio pritvor u trajanju do trideset dana, a isti je rješenjem Osnovnog suda produžen nakon isteka tih trideset dana za još trideset dana", navodi se u odgovoru ODT Bar.

Baranin Aleksandar Perišić (40) uhapšen je početkom juna zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu doktorice Branke Purlije.

"Oštećena B.P. je policiji prijavila da je 6. juna oko 19.00 časova, dok se nalazila u vozilu na mjestu suvozača, kojim je upravljao V.V., a koje se kretalo magistralnim putem Bar – Petrovac, u mjestu Zeleni pojas, preteklo putničko motorno vozilo. Nakon toga, ovo vozilo je prepriječilo put oštećenoj i V.V. Dalje u prijavi oštećena B.P. je navela da je iz vozila koje im je prepriječilo put izašao A.P., prišao njihovom vozilu i preko prozora vozača joj uputio više riječi prijeteće sadržine, nakon čega se udaljio", piše u saopštenju Uprave policije.

Purlija je ranije potvrdila je da su joj braća Miloš (koji je promijenio ime u Aleksandar) i Milan Perišić prijetili, naočigled brojnih građana.

Kazala je da su zaustavili automobil u kojem je bila na mjestu suvozača.

Navodno, tom prilikom je Miloš Perišić, čija je supruga inače aktuelna direktorica Doma zdravlja gdje Purlija radi kao ljekarka, izašao iz automobila i preko vozačevog prozora mahao rukama i uputio joj prijetnju “Polomiću ti sve kosti”.

Bonus video: