Identifikovani osumnjičeni za prijetnje Filipoviću, tužilac smatra da nema elemenata krivičnog djela

"Za osumnjičene je provjerama u zvaničnim evidencijama o prelascima državne granice utvrđeno da su napustili Crnu Goru tokom 2018. i 2019. godine", piše u saopštenju Uprave policije

25632 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube

Policija je identifikovala Luku Vukadinović (28) iz Nikšića i Ivana Mijovića (34) iz Podgorice, koji se sumnjiče da su uputili prijetnje i uvrede izvršnom koordinatoru Građanske inicijative “21. maj” i političkom analitičaru Ljubomiru Filipoviću putem društvenih mreža.

Državni tužilac u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu se izjasnio da se za sada ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Filipović je juče, kako je naveo u prijavi, dobio snimak kako dvije osobe u automobilu u rukama drže automatsko oružje nepoznate marke i kalibra.

"U videu se vidi moje ime i kopija mog posta sa mreže tviter uz poruku “nevolja nevolju privlači"", kazao je Filipović.

"Naime, za I.M. (34) iz Podgorice i L.V. (28) iz Nikšić, za koje postoji sumnja da su uputili prijetnje i uvrede Lj.F., je provjerama u zvaničnim evidencijama o prelascima državne granice utvrđeno da su napustili Crnu Goru tokom 2018. i 2019. godine", piše u saopštenju Uprave policije.

Dodali su i da policija, po nalogu postupajućeg tužioca, preduzima aktivnosti na provjeri trenutnog boravka Vukadinovića i Mijovića, "a sve u cilju prikupljanja obavještanja na okolnosti podnijete prijave i rasvijetljavanja predmetnih događaja".

Bonus video: