Jovanić u pritvoru još tri mjeseca

Uvažen prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva da se produži pritvor osumnjičenima za zloupotrebe prilikom sprovođenja stečajnih postupaka

24565 pregleda 21 komentar(a)
Jovanić  (arhiva), Foto: Luka Zeković
Jovanić (arhiva), Foto: Luka Zeković

Uhapšeni bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić i ostali osumnjičeni za zloupotrebu ostaju u pritvoru još tri mjeseca.

Takvu odluku donijelo je Vijeće Vrhovnog suda koje je uvažilo prijedlog Specijlnog državnog tužilaštva da produži pritvor osumnjičenima za zloupotrebe prilikom sprovođenja stečajnih postupaka.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore u krivičnom predmetu protiv okrivljenog B.J. i još sedam lica, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.1 i 2 u vezi st.6 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZ CG) i drugih krivičnih djela, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.8/22 od 05.08.2022.godine za produženje pritvora protiv okrivljenih, donijelo je rješenje o produženju pritvora za još tri mjeseca okrivljenima B.J., S.Z., S.J., S.Lj., P.G., R.R., S.M. i D.P.", saopšteno je iz Vrhovnog suda.

SDT sumnjiči Jovanića da je 2015. godine formirao kriminalnu organizaciju, s ciljem da, koristeći funkciju predsjednika Privrednog suda i sudijsku funkciju, nezakonitim uvećanjem troškova stečajnog postupka pribavlja protivpravnu imovinsku korist za sebe i članove te krimi ekipe.

On je uhapšen 9. maja, a lisice na ruke tada su stavljene i većini članova njegove ekipe.

Naredba o sprovođenju istrage pokrenuta je i protiv Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, Pavića Globarevića i Darka Perovića.

Bonus video: