"tragedija kakva se ne pamti"

Adžić: Riječi ne pomažu, saosjećam sa porodicama stradalih

"Najiskrenije se nadam da će uspjeti da se izbore s ovim teškim trenucima", kazao je ministar

21173 pregleda 0 komentar(a)
Adžić, Foto: Boris Pejović
Adžić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.08.2022. 22:16h

Današnji događaj na Cetinju, u kojem je ubijeno 11 osoba, velika je tragedija kakvu ne pamti ni prijestonica, ni Crna Gora, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"Riječi ne pomažu i nema se šta reći. Saosjećam sa porodicama stradalih, mojim sugrađanima koji su osjetili veliku bol. Najiskrenije se nadam da će uspjeti da se izbore s ovim teškim trenucima", rekao je Adžić novinarima ispred bolnice "Danilo I".

Hospitalizovano je šest osoba, a Adžić je kazao da ranjenima želi da se što prije oporave. Među ranjenima je i policajac koji je, kako je naveo ministar, pokušao da spriječi napadača i tom prilikom je ranjen u glavu i rame.

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je danas deset osoba na Cetinju, nakon čega je ubijen od strane jednog sugrađanina.

Adžić je kazao da nemaju informaciju da se muškarac koji je usmrtio napadača predao policiji.

Rekao je da je kompletno rukovodstvo Uprave policije trenutno u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.

"Vrše intenzivne aktivnosti i u toku je rasvjetljavanje onoga što se dešavalo. Ne očekujte preuranjene informacije, jer je situacija komplikovana", dodao je.

Na pitanje zašto se policija nije ranije zvanično oglasila, Adžić je rekao da se direktor UP Zoran Brđanin obratio kada je dobio potrebne informacije.

"Situacija se iz minuta u minut mijenjala i nismo imali precizne informacije koliko je bilo stradalih", naveo je Adžić.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić rekla je ranije za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su iz Kliničkog centra dobili informaciju da su još dvije osobe podlegle povredama.