Šćekić: Porodicama ubijenih bićemo na raspolaganju

"Razgovaraću s direktorima domova zdravlja, kako bismo uključili sve one koji su potrebni - psihologe, psihijatre, terapeute", rekao je ministar zdravlja

13035 pregleda 0 komentar(a)
Šćekić, Foto: Luka Zeković
Šćekić, Foto: Luka Zeković

Porodicama nedužnih žrtava Vuka Borilovića, ali i onima koje je taj Cetinjanin ranio 12. avgusta, zdravstvene vlasti ponudiće psihološku pomoć kako bi što prije izašli iz velike traume koju su doživjeli.

To je za “Vijesti” rekao ministar zdravlja Dragoslav Dado Šćekić, dodajući da će zdravstveni sistem uraditi sve da bi im pomogao i bio na usluzi.

Napominje da su u tom Vladinom resoru potpuno spremni i raspoloženi da učine sve što je u njihovoj moći da im pomognu, i to ne samo u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Prijestonice.

Šćekić podsjeća da im je u tome potrebno i da oni koji su pogođeni tragedijom potraže pomoć.

”Mi ćemo za sve njih obezbijediti termine, bez čekanja, ali i da psiholozi i psihijatri, ukoliko to bude njihova želja, odu kod njih, ukoliko oni ne žele ili ne mogu da dođu u ambulantu, a podrška im bude potrebna. Razgovaraću s direktorima domova zdravlja, kako bismo uključili sve one koji su potrebni - psihologe, psihijatre, terapeute”, rekao je on.

Šćekić je kazao i da je tragedija na Cetinju pokrenula brojna pitanja, a jedno od njih je izdavanje ljekarskih uvjerenja.

”Ranije danas razgovarali smo o tome i obaveznim sistematskim pregledima. Sistemski moramo urediti da sistematski pregledi budu obavezni prilikom zasnivanja radnog odnosa i nakon toga jednom godišnje. Takođe, i društvo mora to prihvatiti, jer je ovaj slučaj pokazao mnogo toga što se ne smije gurati pod tepih, da nam se ne bi vratilo kao bumerang”, rekao je Šćekić.

Poručio je da se ne smije dozvoliti da se o tome priča tri dana, a onda se zaboravi i nastavi po starom.

Bonus video: