Đukanović: U julu 383 predmeta u hitnom postupku

"Tendencija povećanja broja ‘hitnih predmeta’ nastavljena je i u avgustu mjesecu i trajaće do završetka ljetnje turističke sezone, kada se očekuje održavanje i većeg broja umjetničkih manifestacija sa velikim brojem posjetitelja u gotovo svim opštinama crnogorskog primorja”

3411 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sud za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinj, Baru, Kotoru i Herceg Novom je u toku jula mjeseca zaprimio 383 predmeta u takozvanom ‘hitnom postupku’”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

“U strukturi predmeta preovlađivali su predmeti iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (saobraćajne nezgode, vožnja pod dejstvom alkohola, velika prekoračenja brzine), Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, Zakona o strancima, zakonano javnom redu i miru. U velikom procentu predmeta, okrivljeni su bili strani državljani (turisti, stranci na privremenom radu u Crnoj Gori), dok je sami postupak u najvećem broju predmeta okončan istog dana. Sve novčane kazne, odnosno izrečene kazne zatvora su u slučaju stranih državljana izvršavane odmah po izricanju odluka. Tendencija povećanja broja ‘hitnih predmeta’ nastavljena je i u avgustu mjesecu i trajaće do završetka ljetnje turističke sezone, kada se očekuje održavanje i većeg broja umjetničkih manifestacija sa velikim brojem posjetitelja u gotovo svim opštinama crnogorskog primorja”, naveo je Đukanović.

Bonus video: