Odbrana Kneževića: Dostavili smo ASK-u dokaze da je Knežević platio boravak Đukanoviću i Gvozdenoviću u UAE i Francuskoj

Odbrana, kako su kazali, želi da naglasi da su dokazi koje su dostavili ASK-u "još jedan dokaz da je Duško Knežević bio izložen kontinuiranom reketiranju od strane Mila Đukanovića i njegovog režima i DPS-a"

18871 pregleda 43 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Odbrana Duška Kneževića dostavila je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) dokumentaciju koja, kako navode, potvrđuje činjenicu da je Duško Knežević u ime „Atlas grupe“ platio boravak Milu Đukanoviću, u to vrijeme predsjedniku Vlade Crne Gore i Branimiru Gvozdenoviću u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i Francuskoj.

Branilac Kneževića Zdravko Đukanović kazao je da su dokumentaciju dostavili po zahtjevu ASK.

"Zapravo, navedena dokumentacija odnosi se na dvije destinacije i to su UAE, Dubai, i Francuska, San Trope. UAE se odnose na period od 25.03.2010. do 30.03.2010. godine sa dostavljenim avionskim kartama, priznanicom o isplati karata, vize, kopije pasoša, garancija hotela kreditnom karticom. Kada je riječ o Francuskoj, o destinaciji San Trope, i odnosi se na period od 26.06.2010. do 29.06.2010. godine, dostavljen je hotelski račun, prepiska sa hotelom, ponuda avio kompanije „Air Pink“, dvije uplate u vrijednosti od po 6.700,00 eura, garancije i rezervacije i slip kreditne kartice kojom je račun plaćen", navodi Đukanović.

Dodaje da očekuju da u skladu sa zakonom ASK nastavi postupak protiv Đukanovića i Gvozdenovića.

"Takođe, kao branilac Duška Kneževića, očekujem da u vezi navedenih radnji i aktivnosti, imajući u vidu da je riječ o krivičnom djelu Zloupotreba službenog položaja, nadležno Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici preduzme radnje predviđene zakonom", rekao je Đukanović.

Odbrana, kako su kazali, želi da naglasi da su dokazi koje su dostavili ASK-u "još jedan dokaz da je Duško Knežević bio izložen kontinuiranom reketiranju od strane Mila Đukanovića i njegovog režima i DPS-a".

"Da im je uplaćivao ogromne iznose i da ih je finansirao na svaki način na koji su oni zahtijevali. Takođe, želimo da istaknemo i da je afera „Koverat“ pokazala da su visokim funkcionerima DPS-a u kontinuitetu isplaćivana značajna novčana sredstva. Neophodno je da hitno, bez odlaganja, Specijalno državno tužilaštvo pokrene postupak protiv Mila Đukanovića i njegovih najbližih saradnika zbog navedenog postupanja", zaključio je Đukanović.

Bonus video: