Hrvatska: Državljanin Crne Gore u kamionu prevozio više od 116 kilograma marihuane

"Po završenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka je podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu i danas je predat policijskom pritvorskom nadzorniku"

24391 pregleda 8 komentar(a)
Foto: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr
Foto: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr

Državljaninu Crne Gore (25) određen je pritvor pošto je utvrđeno da je u kamionu kojim je upravljao pronađeno više od 116,4 kilograma marihuane.

Crnogorski državjanin je uhapšen 24. jula na graničnom prelazu Donji Vinjani (na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine).

U saopštenju splitske policije se navodi da su 24. jula policijski službenici PGP Imotski u saradnji sa službenicima Carine na graničnom području Donji Vinjani u teretnom vozilu kojim je upravljao državljanin Crne Gore pronašli i oduzeli ukupno 116,4 kilograma supstance za koju se sumnjalo da se radi o konoplji.

"Oduzeta supstanca je poslata na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", te je utvrđeno da se radi o drogi konoplji (marihuani). Po završenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka je podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu i danas je predat policijskom pritvorskom nadzorniku", navodi se u saopštenju splitske policije.

Bonus video: