Glavni grad Podgorica: Nepoznata osoba kamenjem gađala novi autobus, polomljeno staklo

Slučaj je kako se navodi prijavljen Upravi policije, čiji su pripadnici, izlaskom na lice mjesta, izvršili uviđaj i sačinili službenu zabilješku

19675 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Glavni grad Podgorica
Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad Podgorica saopštio je večeras da je usljed vandalskog čina polomljeno staklo na novom gradskom autobusu.

"Na liniji 18, na Bulevaru Stanka Radonjića, večeras je usljed vandalskog čina (gađanja kamenjem od strane NN lica) devastirano staklo na vratima novog autobusa javnog prevoza", objavio je Glavni grad Podgorica na svom zvaničnom sajtu.

Oni su dodali da je slučaj prijavljen Upravi policije, čiji su pripadnici, izlaskom na lice mjesta, izvršili uviđaj i sačinili službenu zabilješku.

"Nadamo se da će počinilac ovog djela biti identifikovan i adekvatno sankcionisan, te da se ovakav vandalski čin neće ponoviti", poručili su iz Glavnog grada Podgorica.

Oni su dodali da su građani Podgorice nakon više decenija dobili 16 novih, savremenih, autobusa koji saobraćaju novim linijama i kojim upravlja gradsko preduzeće Putevi.

"Cijeneći važnost sistemskog rješavanja problema neadekvatnog javnog prevoza, Glavni grad je pokrenuo proceduru za nabavku još 29 novih autobusa koji odgovaraju svim evropskim standardima, a prethodno se pristupilo modernizaciji autobuskih stajališta i reorganizaciji lijinija, što su stanovnici Podgorice dočekali sa velikim zadovoljstvom. Apelujemo na sve građane da odgovornim ponašenjem prema javnom dobru daju svoj doprinos kreiranju boljeg i ljepšeg ambijenta za život", poručili su iz Glavnog grada.

Bonus video: