Više tužilaštvo ispituje da li je pripremano ubistvo Đukanovića

"U daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se donijeti odluka u predmetu", navodi se u saopštenju

28652 pregleda 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata u medijima, koji se odnose na razgovor o ubistvu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopšteno je iz te institucije.

"U daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se donijeti odluka u predmetu", saopštila je rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica.

M portal danas je objavio prepisku sa Skaj aplikacije iz 2020. godine navodnih članova škaljarskog klana Srđana Vukića i Zlatka Draškovića kako razgovaraju o ubistvu Đukanovića.

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je da se, na osnovu danas objavljenih materijala, nedvosmisleno može utvrditi da su postojali planovi za likvidaciju Đukanovića.

On je kazao da je to posljednji alarm da se u kompletan slučaj uključi sektor bezbjednosti i tužilaštvo. U suprotnom, sve što se može dešavati u Crnoj Gori u narednom periodu biće njihova direktna odgovornost, naveo je on.

Bonus video: