Zaplijenjeno više od 5.000 paketa cigareta; Abazović: Ovo je trka između dobra i zla (VIDEO)

Kazao je da se neće stati i da je ranije rekao da je šverc cigareta klinički mrtav, ali da su ovo sada aktivnosti kojima se pokušava nanijeti šteta Vladi Crne Gore

67509 pregleda 123 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.09.2022. 12:23h

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Upravi prihoda i carina (UPC) na još jednoj uspješnoj akcji zapljene cigareta koje na cnom tržištu vrijede oko tri milona eura.

Abazović je u Luci Bar obišao zaplijenjene duvanske proizvode u Slobodnoj carinskoj zoni.

Kazao je da se neće stati i da je ranije rekao da je šverc cigareta klinički mrtav, ali da su ovo sada aktivnosti kojima se pokušava nanijeti šteta Vladi Crne Gore.

"Ovo je trka između dobra i zla", kazao je dodajući da današnjom akcijom pokazuju da se neće povući ni milimetar.

Više od pet hiljada paketa cigareta zaplijenjeno je u luci Port of Adria, a iz Vlade su sinoć saopštili da su zaplijenjeni nelegalni duvanski proizvodi vrijedni nekoliko miliona eura.

Abazović je rekao da nakon njegovog obraćanja ispred Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) dobija informacije onih koji su se oslobodili.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da su cigarete zaplijenjene u akciji "Tranzit" koju sprovode duže od mjesec.

Objasnio je da je tranzit duvanskih proizvoda dozvoljen preko Crne Gore, ali da su i sada spriječili da se to zloupotrijebi.

Milošević tvrdi da se protiv Vlade, a naročito onih članova koji rade na suzbijanju organizovanog kriminala, vodi hibridni rat.

Vlasnik cigareta je firma Atland šped, kazao je Milošević, dodajući da će partnerima i institucijama saopštiti imena.

Objasnio je da je roba stigla brodskim putem, a onda pokušana da se izveze u Srbiju, a potom su , kada im to nije pošlo za rukom, pokušali da ih "vrate na brod", ali su one ostale u Luci.

Međutim, cigarete zaplijenjene u barskoj Luci Port of Adria u vlasništvu su kompanije Kozd company, a ne špedicije Atlant šped, kako je to danas kazao Milošević.

To piše u rješenju o oduzimanju cigareta, u kom je pojašnjeno da je tu kompaniju u Crnoj Gori zastupa "Montenegro shipping company" iz Bara.

Milošević je najavio akcije u narednom periodu.

Bonus video: