Konjević: Abazović se "slučajno" fotografisao sa vlasnikom oduzetih cigareta

"Dritan je tu 'slučajno', greškom”, naveo je Konjević

50188 pregleda 56 komentar(a)
Foto: twitter.com/raskokonjevic
Foto: twitter.com/raskokonjevic

Ministar odbrane u Vladi u tehničkom mandatu, Raško Konjević, objavio je fotografiju na kojoj su premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i Zdravko Kosanović, kako tvrdi Konjević, vlasnik cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar.

“On ima politički zadatak da štiti korupciju i kriminal…, reče kolega Abazović misleći na mene. Na slici je gdin Kosanović, vlasnik 'jučerašnjih' cigara iz Slobodne zone Bar. Osoba do njega je Raško Konjević, 'zaštitnik švercera cigara'. Dritan je tu 'slučajno', greškom”, naveo je Konjević na Tviteru.

"Vijesti" su jutros objavile da je naručilac juče zaplijenjenih, milionski vrijednih cigareta preduzeće “Kozd Company”, registrovano 2015. godine u Rumi. Od osnivanja do 6. jula ove godine vlasnik i direktor je bio Zdravko Kosanović iz Nikšića.

U Agenciji za privredne registre Srbije tog dana donijeto rješenje kojim se usvaja promjena podataka, odnosno brisanje osnivača Zdravka Kosanovića i upis novog vlasnika Veselina Vuletića.

Povezani članci

08. Septembar 2022.

Oduzete cigarete stigle iz Dubaija

Zahtjev za promjenu vlasnika predat je 29. juna ove godine. Kosanović, prema izvodima iz registra, ostaje direktor firme do 22. avgusta, kada ga je zamjenio Vuletić. On je za Vijesti juče kazao da je firmu prodao prije gotovo dvije godine i da ne zna ništa o njenom poslovanju, niti zapljeni cigareta.

"Vijesti" su objavile da su oduzete cigarete u Crnu Goru stigle 19. jula, kontejnerašom “Wec Majorelle” koji plovi pod zastavom Kipra.

U privrednom registru, kako su objavile "Vijesti", postoji i ugovor o spajanju između firmi “Kosanović Group” i “Kozd Company” iz jula 2019. godine, kojim se firma “Kozd Company” pripaja “Kosanović Group”.

Obje firme su tada bile u vlasništvu Kosanovića, a “Kosanović Group” je i dalje. Ugovor je predviđao da se nakon prenošenja imovine na “Kosanović Group” izbriše iz registra firma “Kozd Company”, ali se to iz nekog razloga nije desilo.

Prema podacima Uprave za duvan Srbije, firma “Kozd Company” nije registrovana za trgovinu duvanskim proizvodima, niti ima dozvole za uvoz duvanskih proizvoda za veleprodaju, niti specijalne dozvole za uvoz i prodaju u posebnim zonama i fri šopovima.

Bonus video: