Kajoševiću uslovna kazna za teške povrede policajca

Mustava Kajošević pravosnažno osuđen jer je 13. januara upravljajući automobilom pod dejstvom alkohola udario graničara Ljuba Popovića, dok je ovaj bio na dužnosti

9459 pregleda 25 komentar(a)
Ilustracija, Foto: BORIS PEJOVIC
Ilustracija, Foto: BORIS PEJOVIC

Tuzanin Mustafa Kajošević (60) osuđen je uslovno na godinu zatvora zbog optužbi da je 13. januara upravljajući automobilom pod dejstvom alkohola, “golfom” udario i teško tjelesno povrijedio graničnog policajca Ljuba Popovića (30), dok je ovaj bio na dužnosti.

On neće ići u zatvor ukoliko u naredne dvije godine ne počini krivično djelo, jer je sud odredio toliki period provjeravanje kazne.

”Vezano za krivični predmet proziv Mustafe Kajoševica zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, osumnjičenom je prvostepenom presudom izrečena uslovna osuda, kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom provjeravanja od dvije godine”, kazao je Vijestima rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović.

Kajošević je u sudnici Osnovnog suda u Podgorici priznao da je 13. januara, na lokalnom putu Tuzi - Donji Milješ, upravljajući “golfom” pod dejstvom alkohola, teško povrijedio policajca koji je kontrolisao drugo vozilo.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić, kazao je za Vijesti da je šezdesetogodišnjak na glavnom ročištu prihvatio krivicu, izrazio duboko kajanje i dao čvrsto obećanje da neće ponoviti grešku.

”Objasnio je da je tog dana dobio prinovu - unuka, da je bilo slavlje i da je sebi dao malo oduška. Rekao je i da nije primijetio policajca koji se kretao kolovozom, ali i da mu je žao zbog udesa, da se kaje i da bi volio da se to nikada nije dogodilo”, kazao je advokat Lekić.

Objasnivši da je presuda postala pravosnažna, rekao je da se saobraćajne nezgode mogu dogoditi bilo kom učesniku u saobraćaju.

”Najvažnije je da je povrijeđeni policajac dobro, a moj branjenik i ja želimo mu zdravlje kakvo je imao prije udesa”, rekao je Lekić.

Vijesti su ranije objavile da je policajac Popović povrijeđen 13. januara, u večernjim satima.

Navodno, Kajošević koji ga je udario automobilom, odbacio ga je dvadesetak metara dalje.

”Kajošević je naletio velikom brzinom, udario policajca koji je kontrolisao zaustavljeni automobil, a onda ga odbacio dvadesetak metara dalje. Popović je bio bukvalno izlomljen i životno ugrožen”, rekao je sagovornik Vijesti.

Popoviću je konstatovana fraktura lobanje, lom noge i imao je krvarenje na mozgu.

Ljekari Kliničkog centra u Podgorici, u kom je bio hospitalizivan skoro dva mjeseca, uspjeli su da spasu njegov život.

Bonus video: