Odloženo suđenje optuženima za šverc kokaina

Branilac Dejana Rovčanina, advokat Marko Damjanović, sudiji kazao da mu je potrebno vrijeme za pripremu odbrane

4317 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Višem sudu u Podgorici danas je predsjednik specijalnog vijeća sudija Zoran Radović odložio za 27. septembar suđenje optuženima za šverc 56 kilograma kokaina školskim brodom Jadran.

Dejan Rovčanin je po potjernici Interpola uhapšen 29. jula u Banja Luci, jer ga je Viši sud potraživao kako bi se obezbijedilo njegovo prisustvo na suđenju za optužbe za stvaranje kriminalne organizacije, šverca droge i nedozvoljenog držanja oružja. Juče je Rovčaninu određen pritvor, tako da mu za danas nije bilo moguće uručiti poziv za današnji glavni pretres, jer je po zakonu potrebno da protekne osam dana od uručenja sudskog poziva.

Njegov branilac advokat Marko Damjanović je sudiji kazao da mu je potrebno vrijeme za pripremu odbrane.

Povezani članci

13. Septembar 2022.

Rovčanin u pritvoru

U optužnici specijalnog tužioca se navodi da su za šverc oko 60 kilograma kokaina okrivljeni Vladimir M. Račić, koji je u bjekstvu, Dejan D. Rovčanin, takođe u bjekstvu, Duško V. Radenović, Radomir R. Osmajić i Vojin M. Stupar.

Prema navodima optužnice, u cilju realizacije kriminalnog plana, okrivljeni Duško Radenović zajedno sa Milošem Kulićem, stariji vodnik u Ratnoj mornarici Crne Gore, koji je rješenjem Višeg suda u Podgorici određen za svjedoka saradnika, su 17. aprila 2019, po prethodnom dogovoru, sa umišljajem podstreknuti na izvršenje krivičnog djela od okrivljenih Račića i Rovčanina.

Okrivljeni Račić i Stupar su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok je i Radenović počinio ista krivična djela.

Okrivljeni Račić i Rovčanin su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a, stav 1, a okrivljeni Radenović, Osmajić i Stupar stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a, stav 2, krivičnog zakonika Crne Gore.

Bonus video: