Turski mediji objavili snimak ubistva Vukotića

Turska policija uhapsila je prije nekoliko dana Radoja Živkovića koji se sumnjiči za njegovo ubistvo

60574 pregleda 65 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Turski mediji objavili su snimak na kojem se vidi ubistvo vođe škaljarskog kriminalnog klana Jovana Vukotića.

Vukotić je ubijen u Istanbulu 8. septembra.

Na njega je dok je bio u automobilu sa suprugom i djetetom pucano sa motora.

Turska policija uhapsila je prije nekoliko dana Radoja Živkovića koji se sumnjiči za njegovo ubistvo.

Turski mediji pišu i da je za ubistvo Vukotića plaćeno 1,5 miliona eura.

Navodno, za toliko novca egzekuciju su izvršili pripadnici dvije istanbulske kriminalne organizacije.

"Isplivavaju detalji o ubistvu lidera srpskog klana Jovana Vukotića, koji je život izgubio...na Šišliju u Istanbulu. Osoba koja je naručila ubistvo Vukotića, je vođa srpskog kavačkog klana Radoje Živković, a izvršitelje je platio 1,5 milion eura", objavili su turski mediji.

Piše i da je kod Vukotića pronađen pasoš izdat na ime Predraga Popovića.

"Ocijenivši da je Vukotić žrtva sukoba bandi, policijske ekipe su danima pregledavale sigurnosne kamere kako bi identifikovale napadača. Pregledajući vozilo u kojem je ubijen, policija je došla do zanimljivih saznanja. U vozilu su pronađena tri uređaja za praćenje sa GPS-om, dva ispod automobila i jedan u prtljažniku. Policija Odjela za organizirani kriminal i obavještajne službe utvrdila je da je napad bio bolje planiran nego što se očekivalo", prenose mediji.

Pojašnjeno je da je više od 200 snimaka kamera prikupljeno na trasi gdje su osumnjičeni na motociklima stigli na mjesto napada i pobjegli sa mjesta događaja.

"Policija, koja je pogledala oko 1.700 sati snimka, primijetila je zanimljiv detalj. Vukotića je pratilo vozilo izmirskih registarskih oznaka. Utvrđeno je da su u automobilu, koji je bio iza Vukotićevog vozila iz Ataköya, bili žena i muškarac. Osumnjičeni u vozilu su identifikovani".

Tamošnja policija utvrdila je da je jedan od osumnjičenih Furkan Y., a žena pored njega Elanur T. Tvrde i da je taj osumnjičeni "vojnik" kriminalne organizacije Binalija Camgoza, uhapšenog nedavno u Crnoj Gori.

Utvrđeno je da je osumnjičeni koji je organizovao ubistvo Vukotića Emircan S.

Pozivajući se na tursku policiju tamošnji mediji objavljuju da su inspektori otkrili vezu između Furkana Y. i direktnog izvršioc ubistva, ali i sa dvojicom vođa kavačkog klana - Nikšićanima Radojem Živkovićem i Zdravkom Perunovićem.

"Nakon dobijenih informacija, policija je identifikovala još osam osumnjičenih za umiješanost u ubistvo... Tokom istrage saznalo se da je Furkan Y., ključna figura napada i da je planirao pobjeći u Gruziju. Nakon toga je donesena odluka o operaciji hapšenja, koja se izvodila istovremeno u Istanbulu, Izmiru, Zonguldku, Alanji i Artvinu. U raciji je uhapšeno 12 osumnjičenih, među kojima i značajna imena kavačke bande, Rodoje Z., Zdravko P., strijelac Emircan S., Furkan Y. koji je navodno organizovao napad i njegova djevojka Elanur T.".

Policija je utvrdila i da je vođa dijela Camgozove organizacije koja je izvršila ubistvo Vukotića Baris Bojun, uhapšen ranije u Italiji.

Bonus video: