Pojavio se snimak nasrtaja Popovića na Vlahovića

Iako je Popović tvrdio da je sve ostalo na verbalnom konfliktu, snimak pokazuje i fizički kontakt

47186 pregleda 46 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Na društvenim mrežama se pojavio snimak nasrtaja crnogorskog književnika Miodraga Popovića na bivšeg diplomatu Miodraga Vlahovića.

Iako je Popović tvrdio da je sve ostalo na verbalnom konfliktu, snimak pokazuje i fizički kontakt.

"Vijestima" je više očevidaca kazalo da je Popović i fizički nasrnuo na Vlahovića, a Vlahović je naveo da je "Popović samo pokušao da ga gurne".

Incident se dogodio kada je Vlahović primakao stolicu i sjeo za sto za kojim je već sjedio Popović sa trojicom prijatelja.

Tada je Popović ustao i počeo da vrijeđa i gura Vlahovića, koji je nepomično sjedio.

Popović je ružnim tonom govorio Vlahoviću da ode, nekoliko puta je odlazio i vraćao se do stola.

"Sjedio sam sa akademikom Vukićem Pulevićem i novinarom Danilom Darom Burzanom. Čovjek je bez pitanja sjeo za naš sto. Rekao sam da ne želim da sjedim za istim stolom sa njim. Sve se završilo na tom verbalnom konfliktu. Nakon toga sam ustao, platio piće i otišao", ispričao je Popović ranije.

Povezani članci

29. Septembar 2022.

Popović napao Vlahovića: Pokušao i fizički da nasrne?

Nekadašnji ministar spoljnih poslova i bivši ambasador Crne Gore u Vašingtonu i Vatikanu kazao je "Vijestima" da nikoga nije dirao, te da ništa loše nije uradio.

On je kazak da ga Popović nije udario već da je samo pokušao da ga gurne.

"Primičem stolicu i sijedam da porazgovaram sa uvaženim prijateljima sa kojima sjedim gotovo 12 godina. Tada sam doživio neprimjerenu reakciju Popovića, prepunu ružnih riječi. Smatram da je događaj potpuno irelevantna informacija za informisanje javnosti", kazao je kratko Vlahović.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica obaviješteni su o incidentu, a u telefonskom razgovoru upoznali su bivšeg diplomatu sa mogućnošću podnošenja krivične prijave.

Vlahović nije podnosio prijavu protiv Popovića.

Popović je dobitnik Njegoševe nagrade za roman "Čovjek bez lica", koja je 2017. godine uzburkala javnost zbog odluke međunarodnog žirija, jer su mnogi smatrali da je to "svojevrstan kulturni skandal i da je Njegoševa nagrada degradirana".

Popović je i nekadašnji cetinjski bokser.

On je osnivač je i urednik izdavačke kuće Otvoreni kulturni forum i časopisa Ars.

Bonus video: