Aktivsti LGBTIQ zajednice: Polomljena vrata od stana u kojem živimo, pronađen počinilac

Ilić i Konatar su kazali da žele da skrenu pažnju na kontinuirano nasilje i stres kojim su izložene osobe koje pripadaju LGBTIQ zajednici

28111 pregleda 14 komentar(a)
Konatar i Ilić, Foto: PR Centar
Konatar i Ilić, Foto: PR Centar

Aktivisti LGBTIQ zajednice Nikola Ilić i Hana Konatar saopštili su da im je nepoznati napadač čekićem slomio ulazna vrata od stana u kojem žive.

Incident se, kako se navodi, dogodio 28.septembra, a u zajedničkom saopštenju Ilića i Konatar dodaju da je "tokom napada Hana bila sama u stanu, a Nikola van države".

Napad su, prema njihovim riječima, prijavili policiji koja je pronašla počinioca kojem je Prekršajni sud u skladu sa zakonom izrekao odgovarajuću kaznu.

Par sati prije napada, kako su kazali, grupa ljudi je Hani dok je šetala psa, dobacivala "Sotono, bježi odavde, ovo je Baston".

Ilić i Konatar su kazali da iako u ovom trenutku nemaju potvrdu da su događaji povezani, žele da skrenu pažnju na kontinuirano nasilje i stres kojim su izložene osobe koje pripadaju LGBTIQ zajednici.

"Takođe, ohrabrimo sve koji doživljavaju nasilje da ga prijave jer je to jedan od djelotvornijih načina da sistemski riješimo problem nasilja, koje je uslijed porasta fašističkih uvjerenja, govora mržnje i diskriminacije sve prisutnije", zaključuju u zajedničkom saopštenju, a prenosi PR Centar.

Bonus video: