Godina robije za 23 kg "trave"

Na strani olakšavajućih okolnosti, kako je kazao sudija Dragan Mrdak, je to što je Gogić “mlađe, nezaposleno, neosuđivano lice, lošeg imovnog stanja”, kao i da je riječ o konoplji, koja pripada lakim drogama

6466 pregleda 10 komentar(a)
Gogića juče sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Gogića juče sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Boris Gogić osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu sporazumno na godinu zatvora, zbog prenosa 23,7 kilograma marihune.

Njemu je izrečena i novčana kazna od 10.000 eura.

Prema optužnici, taj okrivljeni 2. maja na graničnom prelazu “Metaljka” kod Pljevalja, svojim putničkim vozilom marke “nisan qashqai’, radi prodaje prenosio je konoplju težine 23.686,9 grama.

Na mjestu suvozača se nalazila njegova sugrađanka A. T.

Viši sud je usvojio sporazum o priznanju krivice zaključen između okrivljenog i državnog tužioca Hasana Lukača, prema kojem je sud izrekao i mjeru oduzimanja droge, kao i putničkog vozila - kao predmeta izvršenja krivičnog djela.

Na strani olakšavajućih okolnosti, kako je kazao sudija Dragan Mrdak, je to što je Gogić “mlađe, nezaposleno, neosuđivano lice, lošeg imovnog stanja”, kao i da je riječ o konoplji, koja pripada lakim drogama.

”Pa je u nedostatku otežavajućih, ove okolnosti sud cijenio kao naročito olakšavajuće, te mu je ublažio kaznu, koja je ispod zakonskog minimuma za to krivično djelo”, naveo je sudija Mrdak.

Bonus video: