Abazović: Kriminalne aktivnosti se ne mogu suzbiti odjednom, stvara se drugačiji imidž od onog da smo švercerska država

Poslanik u EU parlamentu kazao da je "Abazović hrabar jer je preduzeo korake da spriječi krijumčarenje cigareta, što čini ulazak Crne Gore u EU još bržim"

17251 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Premijer Dritan Abazović kazao je da se sve kriminalne aktivnosti ne mogu suzbiti odjednom, ali da je urađeno u prethodnom periodu dokaz da se stvara drugačiji imidž od onog "da smo švercerska država".

Abazović je danas sa kopredsjedavajućim Zelenih Evrope i poslanika u EU parlamentu Tomasa Vajsa obišao Luku Bar i Slobodnu zonu Luke Bar.

"Mi smo izuzetno ponosni na rezultate. Naravno da ima još problema, naravno da se ne mogu sve kriminalne veze i sve kriminalne aktivnosti suzbiti odjednom, ali ono što je urađeno u prethodnom periodu zaista govori da Crna Gora ima ekstremno velike koraka naprijed kada je u pitanju borba protiv šverca cigareta, kokaina i stvaranje drugačijeg imidža od onog da smo švercerska država. To je jako važno za proces EU integracija", rekao je Abazović.

Dodao je da samo vladavina prava i puno poštovanje Ustava i zakona može Crnu Goru učinjeti uspješnom evropskom pričom.

Vajs je kazao da je "Abazović hrabar jer je preduzeo korake da spriječi krijumčarenje cigareta, što čini ulazak Crne Gore u EU još bržim".

Bonus video: