Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Radomira Đuričkovića

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić

15226 pregleda 5 komentar(a)
Mario Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Mario Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici, danas je odloženo suđenje optuženima za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, početkom oktobra 2016. godine, kazala je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Na narednom glavnom pretresu 10. oktobra je planirano saslušanje svjedoka.

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni za iznos od 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dalje se navodi da su 10. oktobra na Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba" krenuli ka vozilu Đuričkovića iz suprotnog smjera, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo.

U tom trenutku okrivljeni Milošević, piše u optužnici, je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana.

Bonus video: