Abazović smijenio Konjevića sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti

Današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, prisustvovali i v.d. VDT-a Maja Jovanović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović

90909 pregleda 190 komentar(a)
Sa ranije sjednice Vijeća, Foto: Gov.me/Saša Matić
Sa ranije sjednice Vijeća, Foto: Gov.me/Saša Matić

Premijer Dritan Abazović smijenio je Raška Konjevića sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti.

Obrazlažući razrješenje Konjevića, Abazović je kazao da je ministar odbrane sjednicu Biroa za operativnu komunikaciju zakazao za petak, 10 dana pred izbore.

To je Abazović ocijenio neprimjerenim.

"Cilj DPS-a SDP-a i cijele Bemaks koalicije je da se na onom potezu gdje smo ih potpuno demaskirali 19. avgusta, da oni tu istu stvar sada pokušavaju da nama prebace na teret", rekao je Abazović.

Naveo je i da se Vijeće za nacionalnu bezbjednost različito izjasnilo o smjeni Konjevića.

Danas je održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Sjednici Vijeća, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, prisustvuju i v.d. VDT-a Maja Jovanović i Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Sjednica Vijeća počela je jutros u 8 sati i završena je oko 13 časova.

Članovi Vijeća, pored predsjedavajućeg Abazovića, i Konjević, su i ministri pravde Marko Kovač, unutrašnjih poslova Filip Adžić, finansija Aleksandar Damjanović i vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

U Vijeću su i vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera i predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić.

Bonus video: