SD: Kentera smijenjen jer je raskrinkao Abazovićevu kriminalnu družinu

“Ovakva demonstracija kriminala i urušavanje institucija su do sad neviđeni u demokratskim državama”

14458 pregleda 51 komentar(a)
Logotip, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Logotip, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera smijenjen je jer je raskrinkao kriminalnu družinu premijera Dritana Abazovića i stao na kraj malignom ruskom uticaju u Crnoj Gori, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Iz te partije su kazali da je prosto nevjerovatno da nekoliko dana nakon uspješno realizovane akcije, u kojoj su privedeni pravdi i visoki državni funkcioneri, direktor ANB-a bude smijenjen zbog takvih rezultata.

Povezani članci

07. Oktobar 2022.

Vlada smijenila Kenteru

“Jasno nam je da je bolno što je navedena akcija dotakla i Abazovićeve najbliže saradnike, visoke funkcionere njegove partije, ali ovakvo ponašanje odlazećeg premijera je apsolutno nedopustivo”, rekli su iz SD-a.

Iz te partije su kazali da razumiju Abazovićev opravdani strah da bi djelovanje Kentere i ANB-a moglo dovesti i do njega samog, kao i još nekih njemu bliskih ljudi.

“Ali ovakva demonstracija kriminala i urušavanje institucija su do sad neviđeni u demokratskim državama”, dodaje se u saopštenju.

Iz SD-a su naveli da ih ne čudi to da je Abazović morao osvetiti svoje nalogodavce iz ruske obavještajne službe sa kojima se Kentera, u rekordno kratkom roku, vrlo uspješno obračunao.

Iz te partije su kazali da je Abazović po ko zna koji put pokazao da su bili u potpunosti u pravu kada su tvrdili da njegov cilj nijesu ni evropska, ni evroatlantska Crna Gora, već država podanik režimima u Beogradu i u Moskvi.

“To je, pored navedenog, još jedan od razloga zašto je Kentera predstavljao smetnju i opasnost za Abazovića”, kaže se u saopštenju.

Iz SD-a su pozvali SDT-a da odoli svim političkim pritiscima sa kojima se suočava, procesuira odgovorne za šverc cigara, kao i istraži do kraja eventualnu odgovornost ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i Abazovića u svemu ovome.

“Kentera će, na osnovu svojih rezultata, ponovo obavljati odgovorne poslove u sektoru bezbjednosti nakon dolaska nove vlasti, ali Abazović, sigurni smo, nikad više neće biti na nekom mjestu odlučivanja u Crnoj Gori”, rekli su iz SD-a.