Propustom rada Željko Matijašević pretrpio milionsku štetu

Iz suda je saopšteno da će spise predmeta i odluke proslijediti Osnovnom sudu sa Žabljaka, koje će voditi dalji postupak

14032 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je privatnu optužnicu, koju je Željko Matijašević iz Nikšića podnio 19. septembra pred Osnovnim sudom u Žabljaku, protiv načelnice Uprave za katastar i državnu imovinu Žabljak Gordane Stevović, zbog krivičnog djela "nesavjestan rad”.

Iz suda je saopšteno da će spise predmeta i odluke proslijediti Osnovnom sudu sa Žabljaka, koje će voditi dalji postupak.

Matijašević je podigao optužnicu protiv Stevović, zato što je ona, u svojstvu službenog lica Uprave za katastar i državnu imovnu, PJ Žabljak, tokom 2018. godine kršenjem zakona i drugih propisa, te opštih akata, Uprave za nekretnine PJ Žabljak, svjesno propustila dužnosti nadzora očigledno nesavjesno postupajući u vršenju službe iako je bila svjesna i dužna da zna da usljed takvog postupanja može nastupiti teža povreda prava drugog i imovinska šteta”, piše u optužnici.

U tom aktu dalje se navodi da taj propust manifestovao kroz nestanak originalnih dokumenata iz predmeta Uprave za nekretnine PJ Žabljak, i to komplet dokumentacija sa omotom spisa za knjiženje kod pomenute Uprave.

"Usljed toga nije moglo biti izvršeno knjiženje imovine na ime sada počivše Koviljke Matijašević – njenog pravnog sljedbenika i sina Željka Matijaševića, što je imalo za posljedicu raskid kupoprodajnog ugovora sa privrednim društvom “Levris” doo Beograd, Aleksandra Buturovića iz Beograda kao kupca, zbog čega je Matijašević Željko pretrpio štetu u iznosu od 12 miliona 874 hiljade i 945 eura, tako da je optužena Stevović očigledno nesavjesno postupala u vršenju službe iako je bila svjesna da usljed takvog njenog postupanja može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta koja prelazi iznos od 3000 eura”, navedeno je u optužnici u kojoj se dodaje da je Stevović na ovaj način počinila krivično djelo “nesavjestan rad u službi”.

Matijašević je kazao da je podnio na desetine krivičnih prijava protiv više državnih službenika, sudija, tužilaca.

Bonus video: