Ustavni sud usvojio žalbu odbrane Krstovića da nema osnova za dalje trajanje pritvora

Kako saznaju "Vijesti", Krstovići i dalje ostaju u pritvoru. U petak 14. oktobra je zakazan nastavak suđenja u Višem sudu u Podgorici, kada će, pretpostavlja se, odbrana potencirati najnoviju odluku Ustavnog suda i predložiti ukidanje pritvora

15847 pregleda 9 komentar(a)
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković

Ustavni sud Crne Gore ponovo je usvojio ustavnu žalbu odbrane Budimira i Marine Krstovića kojim je utvrdio da nema osnovane sumnje za određivanje odnosno dalje trajanje pritvora. Njima je utvrđeno da im je povrijeđeno pravo na slobodu.

Na sajtu Ustavnog suda je navedeno da je usvojena ustavna žalba poslovne oznake. To je bilo dovoljno jasno da odbrana odnosno advokat Stefan Jovanović zaključi da je njihova žalba usvojena.

“Ustavni sud je utvrdio da im je povrijeđeno pravo na slobodu jer dokazi ne potvrđuju osnovanu sumnju da su počinili krivično djelo, kao materijalno pravni uslov za dalje trajanje prirtvora. Ustavni sud po drugi put u par mjeseci usvojio je ustavnu žalbu i utvrdio da je našim branjenicima povrijeđeno pravo na slobodu, budući da iz dokaza ne proizilazi osnovana sumnja u pogledu djela za koje se terete, kao materijalno pravnog uslova, za dalje trajanje pritvora što znači da se isti nalaze u pritvoru nezakonito”, izjavio je za “Vijesti” advokat Stefan Jovanović. Kako saznaju "Vijesti", Krstovići i dalje ostaju u pritvoru. U petak 14. oktobra je zakazan nastavak suđenja u Višem sudu u Podgorici, kada će, pretpostavlja se, odbrana potencirati najnoviju odluku Ustavnog suda i predložiti ukidanje pritvora.

Odluku je donijelo tročlano vijeće Ustavnog suda i u ovakvim slučajevima nije potreban stav plenuma, jer za to ne postoji potrebna većina sudija. Budimir Krstović i njegova kćerka Marina Krstović optuženi su za šverc 1.206 kilograma kokaina.

Bonus video: