Darku Šariću smanjena kazna za trgovinu drogom

Prvostepena presuda smanjena sa 15 na 14 godina

6452 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je prvostepenu presudu Darku Šariću za trgovinu drogom sa 15 na 14 godina.

Posebno odjeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, nakon održanog pretresa i vijećanja i glasanja, 16. maja ove godine donijelo je tu odluku, a Gorana Sokovića, osuđenog u tom slučaju, osudilo je na istu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, prenosi N1.

Takođe, Apelacioni sud je smanjio kaznu Željku Vujanoviću sa 14 na 13 godina, Marku Pandrcu sa 13 i po na 11 i po, Nenadu Novakoviću i Bošku Nediću sa 13 na kazne zatvora u trajanju od po 11 godina i šest mjeseci.

Nikola Dimitrijević bio je osuđen prvostepeno na 13 godina, i njemu je smanjena kazna na 10 godina i šest meseci.

Apelacioni sud je Petra Obradovića, Nebojšu Sretenovića i Mihajla Đokovića osudio na kazne zatvora u trajanju od po devet godina i šest meseci, Miloša Cajića i Rodoljuba Radulovića osudilo na kazne zatvora u trajanju od po devet godina, Borislava Tunjića i Živka Sibinskog osudilo na kazne zatvora u trajanju od po osam godina i šest mjeseci.

Svjedoka saradnika Radana Adamovića veće je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci (u koju je uračunata ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora), svjedoka saradnika Draška Vukovića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci i svjedoka saradnika Nebojšu Joksovića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Prema Darku Tošiću odbijena je optužba da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, tako da je Tošić oslobođen od optužbe da je na teritoriji Brazila, Argentine i Urugvaja tokom 2009. godine izvršio krivično djelo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

U preostalom, nepreinačenom, dijelu prvostepena presuda je potvrđena.

Bonus video: