Sud za prekršaje u Budvi za prvih devet mjeseci naplatio 1.220.000 eura novčanih kazni

"Osim manjka sudijskog kadra, sud je u posljednje vrijeme suočen sa izazovima koji usložnjavaju normalan rad, a posljedica su sajber napada na servere ostalih državnih organa sa kojima je sud funkcionalno povezan", kazao je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović

1934 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Po zvaničnim podacima Ministarstva finansija, Sud za prekršaje u Budvi je za period od 1.januara do 30. septembra 2022.godine, naplatio ukupno 1.216.019,15 eura na ime izrečenih novčanih kazni i troškova postupka.

To je saopštio predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović i naglasio da odnosu na prethodnu godinu, radi o povećanju od oko 40 odsto, odnosno za cijelih 330.000 eura.

“Ovaj izuzetan rezultat posebno dobija na značaju jer je u proteklih devet mjeseci sud mahom postupao sa dvoje sudija manje, pri čemu je broj predmeta u radu konstantno bio u porastu (pogotovo za 3 mjeseca ljetnje turističke sezone jun, jul, avgust). Osim manjka sudijskog kadra, sud je u posljednje vrijeme suočen sa izazovima koji usložnjavaju normalan rad, a posljedica su sajber napada na servere ostalih državnih organa sa kojima je sud funkcionalno povezan. Pored svih izazova koji posredno i neposredno utiču na rad suda, nastaviće se sa efikasnim radom i ažurnim rješavanjem predmeta, a javnost će i dalje blagovremno biti obavještavana”, naveo je Đukanović.

Bonus video: