Berane: Računovođu sumnjiče da je školu „Vuk Karadžić“ oštetio za 13.550 eura

Na teret mu se stavljaju krivična djela - zloupotreba službenog položa j i falsifikovanje isprave

14868 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Miljana Kljajić
Ilustracija, Foto: Miljana Kljajić

Beranska policija podnijela je tamošnjem Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv sugrađanina R.Č. (47) zbog sumnje da je, kao računovođa, oštetio Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Beranama za 13.550 eura.

Na teret mu se stavljaju krivična djela - zloupotreba službenog položa j i falsifikovanje isprave, a na štetu Ministarstva prosvjete i pomenute škole.

"On je, kako se sumnja, kao računovođa u navedenoj školi, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja tokom septembra i oktobra 2022. godine, za sebe ili drugog pribavio protivpravnu imovinsku korist, na način što je sa žiro računa škole u više navrata na svoj račun prebacio iznos od ukupno 13.550 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Navode da je R.Č. potom "doveo u zabludu" direktoricu škole, tako što joj je prikazao izvode iz banke koji su bili lažni, a na kojima je prikazao lažne novčane iznose.

"On je na ovaj način pričinio materijalnu štetu Ministrastvu prosvjete Crne Gore u iznosu od 13.550 eura", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: