Dvije osobe uhapšene zbog falsifikovanja isprave: Lažirale otisak pečata zdravstvene ustanove

"Na osnovu ovako falsifikovanih uvjerenja nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a podneseni su zahtijevi za izdavanje dozvola za privremeni boravak i rad lica u Crnoj Gori", piše u saopštenju

5074 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dvadesetdevetogodišnja I.S. i dvadesettrogodišnja M.R. uhapšene su zbog sumnje da su falsifikovanje isprave, saopšteno je iz Uprave policije.

Njih su uhapsili službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Centar", a kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je I.S.kao ovlašćeno lice u jednoj knjigovođstvenoj agenciji sačinila falsifikovano ljekarsko uvjerenje o zdravstevnom stanju na imena šest državljana Turske, falsifikujući otisak pečata jedne zdravstvene ustanove.

"Na osnovu ovako falsifikovanih uvjerenja nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a podneseni su zahtijevi za izdavanje dozvola za privremeni boravak i rad lica u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Dodaju i da se sumnja da je M.R. kao prevodilac za turski jezik u istoj knjigovođstvenoj agenciji, prethodno falsifikovano uvjerenje o zdravstevnom stanju na ime šest turskih državljana upotrijebila i dostavila službenicima MUP-a u cilju rješavanja zahtjeva za izdavanje dozvola za privemeni boravak i rad u Crnoj Gori, dovodeći u zabludu zaposlene u ovom državnom organu.

Bonus video: