Uprava policije: Milošević nije konsultovao SPO prilikom formiranja Komisije za uništenje oduzetih cigareta

"Za formiranje navedene komisije nije potrebna saglasnost Uprave policije, već je odgovornost isključivo Uprave prihoda i carina, na čijem se čelu u tom trenutku nalazio Rade Milošević"

16590 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Specijalno policijsko odjeljenje kao i bilo koji organizacioni sastav ili pojedinac u Upravi policije, nije nadležno za formiranje Komisije za uništenje oduzetih cigareta, niti je dužno da o tome bude upoznato.

To se navodi u reagovanju Uprave policije na današnje obraćanje javnosti bivšeg direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Rada Miloševića.

Milošević je u tom obraćanju, između ostalog, naveo da je kao direktor UPC, od grupe za postupanje s carinskom robom dobio predlog o formiranju nove Komisije za uništenje cigareta, sa konkretnim sugestijama, sa svim imenima i prezimenima službenika UPC. Milošević je naveo da je "nakon uvida u dokument i konsultacija za najvišim po hijerarhiji licem u SPO (Specijalno policijsko odjeljenje), dao saglasnost za izbor nove Komisije" i da taj akt ukazuje da nije "samoinicijativno birao Komisiju.

"Rade Milošević u vezi formiranja Komisije za uništenje oduzetih cigareta niti je upoznavao niti se konsultovao sa najvišim po hijerarhiji licem u Specijalnom policijskom odjeljenju za ovu aktivnost, kako se to navodi u izjavi bivšeg direktora Uprave prihoda i carina. Za formiranje navedene komisije nije potrebna saglasnost Uprave policije, već je odgovornost isključivo Uprave prihoda i carina, na čijem se čelu u tom trenutku nalazio Rade Milošević. Javnosti radi, Specijalno policijsko odjeljenje kao i bilo koji organizacioni sastav ili pojedinac u Upravi policije, nije nadležno za formiranje Komisije za uništenje oduzetih cigareta, niti je dužno da o tome bude upoznato", navodi se u reagovanju Uprave policije.

Dodaju da to kako je formirana Komisija za uništenje oduzetih cigareta će utvrditi nadležni državni organi.

"Uprava policije niti bilo koji njen organizacioni sastav se ne miješa u nadležnosti drugih državnih organa, pa ni u ovom slučaju", navodi se u reagovanju.

Bonus video: